Opakowania vacuum

Próżniowe pakowanie mięsa w folie vacuum polega na całkowitym wypompowaniu powietrza z opakowania po umieszczeniu w nim produktu, a następnie na szczelnym zamknięciu go. Takie działanie zapobiega rozwojowi mikroorganizmów, takich, jak bakterie tlenowe, pleśń czy drożdże.

Pakowanie próżniowe surowego mięsa wydłuża jego przydatność do spożycia i przedłuża jego świeżość. Pozwala również na zachowanie atrakcyjnego wyglądu, poprzez zapobieganie wysychaniu i przez to twardnieniu jego wierzchniej warstwy.

System pakowania mięsa w folię próżniową ma jeszcze jedno, bardzo istotne znaczenie z punktu widzenia konsumenta. To trwałość opakowania, która pozwala na zachowanie higieny (przez taką folię nic nie wycieka), a także na łatwy transport i przechowywanie – folia jest bowiem dopasowana do kształtu kawałka mięsa, a także elastyczna, dzięki czemu ryzyko przypadkowego rozerwania lub rozszczelnienia jej jest minimalne.

Aby jednak było to możliwe, folia musi spełniać kilka surowych wymogów jakościowych. W BISS oferujemy opakowania vacuum na mięso wysokiej jakości, co przełoży się na dobry odbiór Twoich produktów. Zapraszamy do kontaktu.

Dane techniczne produktu

Dostępne struktury
  • PET/LDPE
  • BOPA/LDPE
  • PVDC/LDPE
  • PET/EVOHPE
  • bariera na tlen
  • bariera CO2
  • brak

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego produktu?

W wyznaczonym polu wpisz swój adres e-mail żeby zapytać o produkt [page_title]. Odpowiemy najszybciej, jak tylko będzie to możliwe.

Poznaj produkty podobne do powyższego

W tym miejscu przedstawiamy opakowania zróżnicowane pod względem właściwości, przeznaczone podobnym produktom. Dzięki temu zapakujesz każdy produkt dokładnie tak, jak chcesz i potrzebujesz.