Opakowania na cukierki

Słodycze są ulubioną przekąską dzieci i dorosłych, które kuszą swoim wyglądem, zapachem i smakiem. Najważniejsze cechy dobrych opakowań foliowych na cukierki , galaretki,  ciastka to trwałość, odporność na uszkodzenia, łatwość w obróbce, elastyczność, odporność na wilgoć i szczelność. Opakowania foliowe na słodycze różnią się od innych opakowań tym, że muszą być łatwe w otwieraniu i zamykaniu, zapewniać ochronę przed wilgocią i powietrzem oraz przykuwać uwagę konsumentów swoim wyglądem.

Materiały wykorzystywane do produkcji opakowań na słodycze to folie polietylenowe, polipropylenowe oraz laminowaty tych foli . W swojej oferucie posiadamy laminaty monomateriałowe np RECPACK, które dają mozliwośc 100% recyklingu,  a tym samym sa przyjazne środowisku.

Przy projektowaniu opakowań foliowych na słodycze należy uwzględnić rodzaj produktu, jego kształt, rozmiar i wagę, kolorystykę, cechy wyróżniające produkt na tle konkurencji oraz oczekiwania klientów odnośnie łatwości otwierania i zamykania opakowania.

Dane techniczne produktu

Dostępne struktury
  • BOPP/BOPP
  • BOPP/CPP
  • BOPP/BOPPMET
  • BOPP/BOPPPERŁA
  • bariera na parę wodną
  • efekt połysku

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego produktu?

W wyznaczonym polu wpisz swój adres e-mail żeby zapytać o produkt [page_title]. Odpowiemy najszybciej, jak tylko będzie to możliwe.

Poznaj produkty podobne do powyższego

W tym miejscu przedstawiamy opakowania zróżnicowane pod względem właściwości, przeznaczone podobnym produktom. Dzięki temu zapakujesz każdy produkt dokładnie tak, jak chcesz i potrzebujesz.