
Opakowanie paper touch
2 stycznia 2018
Opakowanie na ser
3 stycznia 2018Opakowania na cukierki
Słodycze są ulubioną przekąską dzieci i dorosłych, które kuszą swoim wyglądem, zapachem i smakiem. Najważniejsze cechy dobrych opakowań foliowych na cukierki , galaretki, ciastka to trwałość, odporność na uszkodzenia, łatwość w obróbce, elastyczność, odporność na wilgoć i szczelność. Opakowania foliowe na słodycze różnią się od innych opakowań tym, że muszą być łatwe w otwieraniu i zamykaniu, zapewniać ochronę przed wilgocią i powietrzem oraz przykuwać uwagę konsumentów swoim wyglądem.
Materiały wykorzystywane do produkcji opakowań na słodycze to folie polietylenowe, polipropylenowe oraz laminowaty tych foli . W swojej oferucie posiadamy laminaty monomateriałowe np RECPACK, które dają mozliwośc 100% recyklingu, a tym samym sa przyjazne środowisku.
Przy projektowaniu opakowań foliowych na słodycze należy uwzględnić rodzaj produktu, jego kształt, rozmiar i wagę, kolorystykę, cechy wyróżniające produkt na tle konkurencji oraz oczekiwania klientów odnośnie łatwości otwierania i zamykania opakowania.
UŻYWANE STRUKTURY:
BOPP/BOPP, BOPP/CPP, BOPP/BOPPMET, BOPP/BOPPPERŁA
- symbol efekt połysku
- symbol bariera na parę wodną